4. Moto GP Kina, Shangai

Još malo pa idemo u Kinu, ali ne da gledamo „Valter brani Sarajevo“, nego na četvrti ovogodišnji Moto Grand Prix.  Da li će Stoner ovdje uspjeti da povrati postolje, prošle godine se malte ne borio samo sa Rossijem i to na „onoj“ Yamahi? Sada ima mnogo više razloga za brigu, em što Rossi ima prilično konkurentniju mašinu, em se Španski dvojac Lorenzo-Pedrosa razgoropadio. Ne bih bio u kengurskoj koži u Kini. Uživajte u Moto Grand Prixu Kine sad i ko zna kad, pošto je od sljedeće godine nema u kalendaru.

Dosadašnji pobjednici su:2007 godine Casey Stoner, 2006 godine Dani Pedrosa, 2005 godine Valentino Rossi.I kako sad tu čovjek nešto da prognozira. E sad, tu treba dodati i mladog Lorenza koji se uspješno oporavlja poslije operacije,a tu je negdje u zapećku i Hopkins 2006 četvrti, prošle godine treći, biće gusto.

Inače staza je duga 5 451 metar. Najduži pravac preko kilometar, tačnije 1 175 metara. Ovi iz Dukca se već zlobno smiješe, još kad im se kaže da poslije jedne lakat desne i jedne blage lijeve imaju još jedan pravac, polude, ali onda slijedi razočarenje, dok dočekaju pravac ima da im se zavrti u glavi od krivinarenja, e tu se već Yamaha smiješi. Tu je i sedam lijevih i sedam desnih krivina, a sama pol pozicija je na desnoj strani 14 metara široke staze.

Prošle godine Stonera je „izvukla“ Dukceva snaga, ove godine će morati doobrano da iskoristi tu snagu na pravcima, jer kako su se Yamahe naoštrile, bojim se da po krivinama neće imati nikakve šanse, gdje bi po meni mogao da dominira Fiat Yamaha tim.

    

Zaključeno je komentarisanje.