8. Moto GP Donington Park, UK

Dobrodošli u Donington Park na Moto Grand Prix. Idemo na čajanku u pet časova, ali prije toga ćemo odgledati 8. trku Moto GP šampionata. Osim što se 18 ludaka vozika, Donington je poznat i po tome što je tu nekada između ostalih palio i žario nama svima dragi AC/DC.

Ove godine se dobro zakuvalo u šampionatu, pa će biti veoma interesanto pogledati, ko će zasvirati „Thunderstruck“, ko krenuti na „Highway to hell“, a kome će zvoniti „Hell bells“, bilo kako bilo zna se „It’s a long way to the top“. Rossi je u Doningtonu već pet puta pobjeđivao u premijernoj klasi, međutim prošle dvije godine su se trona domogli Pedrosa i po prvi put za Ducati Stoner. Upravo je na ovoj stazi Stoner odvezao svoji prvu trku kada se doselio iz Australije. Nadam se da nas Donington neće razočarati. Uživajte.

Prošle godine na podijumu dva Australijanca , Stoner na prvom i Vermeulen na trećem, a između njih Amer Edwards na drugom. Od sadašnjih Moto GP vozača u Doningtonu su pobjeđivali Valentino Rossi (već ima sedam patuljaka,pet puta u Moto GP, i pojednom u 125ccm i 250ccm), Dani Pedrosa (po jednom u 250ccm i Moto GP), Andrea Dovizioso (po jednom u 125ccm i 250ccm), Jorge Lorenzo, Marco Melandri i Randy de Puniet (jednom u 250ccm) i Casey Stoner (jednom u Moto GP)

Staza Donington Park je otvorena 1931 godine, a modifikovana 1985 godine. Ukupna dužina 4023 metra, a najduži pravac 564 metra. Na stazi širokoj oko 10 metara, imamo 11. krivina, 4. lijeve i 7. desnih.

U posljednjih 11. trka u Doningtonu pobjednički šampanjac su sedam puta pili Hondaši, tri puta Džamahaši, i jednom Dukatisti. A ko će biti najsrećniji na čajanci ove godine? Rossi je u dobroj formi sa dobrom tradicijom na ovoj stazi, Pedrosa okuražen pobjedom u Španiji voljan da ide na prvu poziciju, Stoner naravno želi da potvrdi prošlogodišnji rezultat,… kandidata ne nedostaje, vidjećemo ko će se najbolje snaći 22. juna. Uživajte.

    

Zaključeno je komentarisanje.