Američki trojac vladao Malezijom

Nicky Hayden je posljednjeg dana zimskog Moto GP testiranja u Maleziji postigao nezvanični rekord staze u Sepangu.

Šampion 2006. godine na svojoj Repsol Hondi trećeg dana testiranja preuzeo stvar u svoje ruke i na kvalifikacionim Michelin gumama odvezao krug 2:00.592 u 21. krugu od ukupno 55. To je bilo brže i od rekorda kruga kojeg je postigao Valentino Rossi prošle godine.

Colin Edwards i John Hopkins su upotpunili Američki trojac na svojim ljubimcima Yamahi Tech 3 i Kawasakiju, ali ne baš kao njihov zemljak Hayden. Edwardsov krug je bio 1.219 sekundi sporiji od Haydenovog.

Konstantni četvrti koji je sebe promovisao u najboljeg “početnika” je bio Andrea Dovisiozo na njegovoj JiR Scot Hondi, a društvo su mu pravili Chris Vermeulen na Suzukiju, a iza njega Loris Capirossi.

Dvostruki 250ccm svjetski šampion Jorge Lorenzo je zauzeo sedmo mjesto sa svojim najbržim krugom, potom iza njega Anthony West na Kawasakiju i na LCR Hondi Randy de Puniet.

Britanac, dvostruki svjetski Superbike šampion James Toseland je zauzeo desetu poziciju što je najsporije vrijeme trećeg dana. Još uvjek se navikava na novu Tech 3 Yamahu.

    

Zaključeno je komentarisanje.