Dakar 2012, 3. dan

Trećeg dana takmičenja vožena je etapa duga 291 kilometar i specijalan test, dug 270km. Interesantno je da su motocikli i kvadovi vozili test dug 270km, dok su automobili i kamioni vozili 208km testa. Trećeg dana, najbrži je bio Despres koji preuzeo vođstvo nad Komom u generalnom plasmanu. Koma je danas napravio grešku, skrenuvši sa rute i otišao 8km u pogrešnom pravcu dok nije shvatio da je pogrešio i vratio se istim putem. Dan je završio 13 minuta iza Despresa na sedmoj poziciji. U generalnom plasmanu je pao sa prve na drugu poziciju, nešto preko 10 minuta iza Despresa.

Holanđanin Verhoeven na Sherco motociklu, dan je završio na drugoj poziciji dok je u generalnom plasmanu trinaesti. Portugalac Goncalves na Huskvarni je kroz cilj prošao treći, što ga popelo na šestu poziciju u generalnom plasmanu.

Naš predstavnik, Gabor je dan završio na 87. poziciji, dok je u generalnom plasmanu na 72. mestu. Slovenac Stankovik, današnju etapu je završio na 29. poziciji dok je u generalnom plasmanu 24. sa 41 minutom zaostatka za vodećim.

Po završetku trećeg dana, Gabor je izjavio:

“Dobro se osećam, iako smo imali žestok dana. Zahtevnim specijalnim ispitom već trećeg dana, organizator jasno stavlja do znanja učesnicima da nema milosti za nespremne i nepažljive. Jedno 30 kilometara vozilo smo kroz korito isušene reke, oko ogromnih stena. Svaka nesmotrenost povlači direktno ozbiljne posledice, jer je teren prosto takav. Mislim da je ovo tek početak, ali sam speman za nastavak. Sve sam odradio bez ijednog pada, ali sam zbog toga morao biti maksimalno skoncentrisan. Atmosfera je odlična i pored toga što sam više od 100 kilometara vozio bez auspuha. Jednostavno, odlomio sam držač i on je morao da otpadne. Torstenova ekipa već uveliki radi na istom, tako da će motor do pre spavanja biti spreman za četvrti dan. Psihofizički se odlično osećam i spreman sam za ove izazove.” (izvor plumrace.com)

Treći dan je zamalo odneo novu žrtvu. Naime, vozač motocikla, Sebastian Coue iz Francuske, nađen je bez svesti u pustinji, nakon što je dosta vremena proveo na vrućini. U bolnicu je primljen u kritičnom stanju sa telesnom temperaturom od 40 stepen i ternutno se nalazi na intezivnoj nezi. Vozače sutradan očekuje etapa duga 424 kilometara sa specijalnim testom u dužini od 326km!

    

Zaključeno je komentarisanje.