Dick Burleson

dick4Jedan od najboljih enduro vozaca ikada, 8 uzastopnih titula (1974-1981) u okviru AMA nacionalnog enduro šampionata kao i 8 uzastopnih zlatnih medalja na najprestižnijem OFFroad takmicenju u to vreme – International Six Days Trials – rekordi koje do danas niko nije oborio! Ovo je prica o njemu!

Roden je 1948 u Johnson City, država Tenesi da bi se ubrzo sa roditeljima preselio u St. Joseph, država Micigen, gde je i odrastao. Za razliku od mnogih uspešnih motociklista koji motore voze od malih nogu u mladosti je umesto motora vežbao sviranje klavira. Želja njegovog oca je bila da postane virtuoz na klaviru. Medutim kako sam Dick kaže, klavir je aktivno svirao do 18 godine i postao je dobar “tehnicar” i to je sve!

Njegov prvi kontakt sa motociklom je bio tek sa 18 godina kada je kupio polovnu Hondu S90, jer mu je bio potreban jeftin prevoz do “letnjeg” posla. Te godine upisuje i koledž, smer za mašinski inženjering i odvozi i motor sa sobom. Studentski kamp (studentski dom) je bio u izgradnji i grupa studenata je gradilište sa gomiliama šljunka, zemlje i rupama koristilo kao kros-stazu. Iako sa ulicnim motorom, oprobao se na improvizovanoj stazi kada je i otkrio svoje sklonosti i talenat za OFFroad vožnju.

141_0812_01_z+dick_burleson_tribute_national_enduro_rider+dick_burlesonJack Lehto, jedan od studenata koji je primetio Dick-ov talenat, ga ubrzo (1968) upoznaje sa dilerom CZ motocikala koji mu daje motor na kome osvaja amaterski distrikt motokros šampionat. Sledece godine na BSA 441 Victor modelu vozi nacionalni AMA amaterski motokros šampionat. 1970 ucestvuje u Trans-AMA šampionatu koji završava kao cetvrti, ujedno dobivši titulu profesionalnog nacionalnog šampiona jer je bio najbolje plasirani amerikanac. U to vreme nacionalni šampionat nije vožen zasebno. Tako je posle samo 4 godine od prvog kontakta sa motorom postao prvi vozac koji je osvojio amatersku i profesionanu titulu!

Posle osvajanje prve profesionalne titule, Dicke se oprobava i u enduro takmicenjima u kojima je kako sam kaže više uživao. 1971 biva izabran za clana nacionalnog tima na ISDT (International Six Days Trials) enduro takmicenju! Iako je diskvalifikovan, što nije bio redak slucaj uz stroga pravila ovog takmicenja, bio je oduševljen ovim takmicenjem. Sledece godine takode ucestvuje kao clan nacionalnog tima i na ISDT u Cehoslovackoj osvaja bronzanu medalju!

Iste godine (1972) je diplomirao i sa suprugom Jill se seli u Ohajo gde nalazi stalan posao u moto-industriji. U meduvremenu, Jack Letko koji je najzaslužniji za njegovu karijeru i koji je meduvremenu napustio koledž i napredovao sve do mesta direktora zastupništva Husqvarne, ga postavlja za menadžera istocne divizije.

Najveci uspon i uspesi u karijeri pocinju 1973 godine kada je prvi put seo na prototip husqvarne 350cc. Do tada se uglavnom takmicio na slabijim motociklima, 125 i 175cc ali je otkrio da nova, jaca mašina mnogo više odgovara njegovom stilu vožnje.

Sledece godine (1974) na 9 trka u AMA nacionalnom enduro šampionatu, što mu obezbeduje prvu titulu! Iste godine osvaja i prvu zlatnu medalju na ISDT u Italiji! Te godine je i dobio nadimak “King Richard”. I u 1975 nastavlja sjajnu karijeru, pobedujuci u pet od šest trka u kojima je ucestvovao. Osvaja i drugu zlatnu medalju na ISDT održanom na Isle of Man.1

burleson1Mnogi novinari tog opisuju njegovu vožnju kao neverovatno glatku i proracunatu. Nikada nije izgledao kao brz vozac zbog ugladenosti vožnje a bio je najbrži. Vozio taman toliko brzo koliko mu je bilo potrebno da pobedi i uvek je delovao kao da može brže, kao da ne vozi do maksimuma svojih mogucnosti. Pored talenta za vožnju, bio je vrstan poznavalac mehanike i sam je podešavao svoj motor do najsitnijih detalja sebi i svom stilu vožnje.

Pobede je bez ikakvih problema nizao i godinama koje su dolazile! Svake godine zlato u nacionalnom enduro šampionatu i na ISDT takmicenju, što je bio vrhunac uspeha u enduro takmicenjima. 1978 je i pored išcašenog ramena posle pada u Teksasu u okviru nacionalnog šampionata, nastavio da vozi šamionat, osvojivši ga uprkos povredi, kao i još jedno zlato na ISDT takmicenju u Švedskoj. To je bila peta, uzastopna medalja u oba takmicenja.

Tradiciju u osvajanju oba takmicenja je nastavio sve do 1981, kada osvaja osmo po redu zlato i kada je najavio povlacenje iz daljeg takmicenja. Kako je sam tada izjavio da sumnja da bi sledece godine uspeo da osvoji deveto zlato i da je vreme da tu trku preda mladim vozacima i da želi da karijeru završi na vrhu!

Posle povlacenja iz aktivnog takmicenja ostao je u svetu moto sporta i 1988 osniva uspešnu konsultantsku kucu, saradujuci sa KTMom i drugim velikim firmama. Cak je 1994 godine, 13 godina nakon povlacenja iz takmicenja ponovo ucestvovao na ISDT održanom u SAD, osvojivši srebrnu medalju u svojoj 46. godini!

1998 godine se ponovo vraca na dva tocka sa svojih 50 godina ali ne na motociklu vec na bicikli takmiceci se u spustu niz planinu. Te godine osvaja NORBA nacionalni šampionat a naredne postaje svetski UCI šampion!

    

Zaključeno je komentarisanje.