Gabor je izdržao, motor nije

Gabor Sagmajster, na svom četvrtom nastupu nije uspeo da pobedi Dakar, iako je pre toga uspešno završio takmičenje u tri navrata. Iako je bio spreman fizički i psihički, motor nije izdržao surove uslove i paklene vrućine južnoameričkih pustinja. Nakon samo 5 dana takmičenja i pređenih 3.300km, KTM koji je plaćen 30.000€ je zatajio, ostavivši našeg predstavnika bez plasmana. Nakon 80 kilometara pete etape na putu do Fjambale, KTM se ugasio u argentinskoj pustininji.

Dao sam sve od sebe da otklonim kvar. Dobro poznajem mehaniku, sve sam pokušavao, proveravao benzin, struju, akumulator, pomagale su mi kolege sa kvadovima i motorima, koji su se zaustavili, ali nije vredelo. Jednostavno se ugasio pod opterećenjem, nije imao kompresiju. Isto se desilo još jednom kolegi nedaleko od mene. Živo me zanima šta je prouzrokovalo tako nešto.

Motor je iz pustinje pokupio kamion “čistač”, koji skuplja motore duž ruke koji su odustali od daljeg takmičenja i prevezao ga u Čile. Motor je razfužen a GPS uređaji vraćeni organizatoru. Gaborov mehaničar je letimice pregledao motor i ustanovio da je uzrok kvara pregrevanje i da je izgubio vodu te je ostao bez kompresije.

Ja dobro vozim u pustinji. Iako su dine u Fjambali specifične, dosta mekane i motor propada, nisam imao većih problema do tog trenutka. Bio sam pri vrhu jedne dine i samo je agregat izdahnuo. Ne znam šta da kažem. Prošao sam sa tim motorom samo 3.300 kilometara na Dakar reliju, a plaćen je 30.000 evra. Tako je to sa tehnikom. Prethodnih dana sve je funkcionisalo kako treba. Ušao sam u ritam, počeo sam da napredujem u generalnom plasmanu, imam dovoljno kondicije, ali to je sport…

Pored Gabora, još šest KTMova odustalo u krugu pd par stotina metara usred pustinje. Gabor je satima pokušavao da osposobi motor. Ostali vozači su se zaustavljali, nudili pomoć i rezervne delove. Čak su mu nudili i delove sa svojih motora vozači koji su odustali u njegovoj blizini.

Stvarno čudno. Svi smo sate i sate proveli popravljajući motore, a onda smo nekako u isto vreme ostali bez vode. Neću reći da je zavladala panika, ali bili smo zabrinuti na + 50 Celizijusa. Srećom došla su dva medicinska helikoptera, dali su nam vodu i potom prebacili u bivak. Obišao nas je i direktor relija Lavinje, jer čim neki motor stane tokom specijalnog ispita i ne pomera se duže vreme, to je signal za kontrolu.

Vraćam se za Srbiju, najverovatnije preko Buenos Ajresa. Pokušaćemo da promenimo avionske karte, jer bi u suprotonom morali da čekamo 19. januar u Limi. A ne sedi mi se baš ovde kad sam odustao. Želim da zahvalim svom kondicionom treneru jer me je fizički sjajno pripremio. Posebno bih naveo generalne sponzore „Euro petrol“ i „Euro gas“, zatim Ministarstvo omladine i sporta Srbije, grad Suboticu, Skupštinu Vojvodine, ali i sve ostale sponzore kojih je bilo 40. Bez njih ne bih mogao da četvrti put učestvujem na Dakar reliju. Dao sam sve od sebe da ih dostojno predstavim na ovom takmičenju

Nakon svega, Dakar nije uspeo da pobedi Gabora. Možda je izgubio bitku ali rat i dalje traje!

Verujem da ću nastaviti i sledeće godine. Znam da mogu među 40 takmičara, imam snage i volje. Ali kao i uvek, samo da motor izdrži…..

    

Zaključeno je komentarisanje.