Hopkins polomio ruku prilikom pada

John Hopkins, vozač Superbike Cresent Fixi Suzuki tima, doveo je u pitanje svoj nastup u ovogodišnjem Superbike šampionatu, nakon što je polomio ruku prilikom pada na nezvaničnom testiranju na Phillip Island. Naime, prvog dana nezvaničnog superbike testiranja, pao je pri velikoj brzini na ulasku u drugu krivinu i zadobio frakturu desne ruke. Hopkins je pre mesec dana imao operaciju na desnoj ruci, kada je amputirao prst na kome su oštećeni živci od starijeg pada.

Opisujući udes, Hopkins je izjavio:
“Uslovi na stazi nisu bili najbolji i dan smo počeli malo kasnije jer je bilo barica od sinoćne kiše. No, nije bara uzrok pada – bio sam na istrošenoj gumi i verovatno na poslednjem krugu pre odlaska u boks. Na izlasku iz prve krivine guma je verovatno bila toplija za uslove na stazi i u drugoj krivini sam izgubio zadnji kraj pre nego što sam počeo da kočim i pao direktno na desnu ruku.”

Takođe je dodao da će otići kući i kosultovati se sa specijalistom pre nego što ode na dalju operaciju jer bi ga operacija sprečila da učestvuje u prvoj trci sezone 26. februara.

    

Zaključeno je komentarisanje.