Malcolm Smith

mstomfritzphotosmallOva priča, kao i većina ostalih, počinje sa rođenjem glavnog protagoniste – Malkolma Smita četvrtog marta 1941 u mestu Salt Spring Island u Kanadi. Njegov otac je bio kopač zlata, američki državljanin koji je u Kanadu došao da bi se obogatio! Već 1945 se sele se u Južnu Kaliforniju jer su bili umorni od kišnog vremena na severu Kanade.

Sa 13 godina je Malkolm imao prvi susret sa dvotočkašem – jedan od njegovih komšija je prodavao skuter za 50 dolara. Malkolm je naporno radio, kosio travnjake i obavljao slične poslove koje može da obavlja trinestogodišnjak, kako bi uštedeo za svoj prvi motor. Kada je konačno sakupio 50$ – komšija je odustao od prodaje. Roditelji koji su se sažalili na razočaranog Malkolma su ga odveli u San Bernandino i kupili mu potpuno nov Lambertta skuter.

lambrettaIsti skuter je Malkolm prepravio u off-road mašinu, provodeći dane vozeći se po Nacionalnoj Šumi San Bernandina – u čijoj je blizini živeo. Uzimao bi iznošene kopačke, školskog fudbalskog tima, skidao krampone i iste šrafio na istrošene gume na skuteru, praveći „kramponke“.

Sa 15 godina je kupio svoj prvi, pravi enduro motocikl – Matchless 500 iz 1949 godine. Kako je bio mali rastom, imao je problem sa startovanjem motora; tačnije nikako nije mogao da ga startuje na kurblu! Palio je motor tako što bi se zaleteo nizbrdo. Problem je bio kada bi mu se motor ugasio u šumi, tada je morao da gura motor do zgodne nizbrdice (ukoliko je mogao) ili da se pešaka vrati kući i povede nekog starijeg da „upali“ motor. Skoro svakoga dana je obilazio kontejner za smeće iza lokalnog prodavca delova i guma za motocikl tražeći bačene gume i delove koje bi mogao da iskoristi za svoj motor. Vlasniku radnje Rush Mott-u je vremenom dosadilo da Malkolma viđa u kontejnetu, te mu je dao posao u radnji tokom leta.

Pored vožnje, uživao je i u mehanici motocikla, čak je upisao i koledž, učeći za avio-mehaničara. Na veliku žalost njegovih roditelja, isti je napustio posle tri uspešne godine kada je upoznao Kenny Johnson-a i Norm-a McDonald-a (osnivače K&N firme), sa kojima je pravio trkačke mašine.

sidecar1Već 1956 učestvuje i prvoj trci – kako sam kaže, pre trke je mislio da je jedini način da pobedi da držo pun gas non-stop. Posle prvi krivine po startu trke je izleteo sa staze pod punim gasom i naravno pao sa motora. Ustao je i nastavio trku tokom koje je pao još 13 puta i na kraju završio na drugoj poziciji. U povratku kući je došao do „briljantnog“ zaključka da je mogao da pobedi u trci da nije toliko ležao.

Od tada je krenula neverovatna trkačka karijera iako nije nikada bio preterano ozbiljan po pitanju trka. Ako ni po čemu drugom, njega su od drugih takmičara razlikovali po tome što je UVEK imao širok osmeh na licu, pre trke, tokom trke i posle trke – bez obzira na rezultat. On je uživao u vožnji!

Sve do šezdesetih godina je „neozbiljno“ učestvovao u trkama. Imao je čak i sponzora kome je poslao priznanicu o plaćenoj taksi za učešće u trci ukoliko je pobedio u istoj. Samo tada bi mu sponzor refundirao novac! Sredinom šezdesetih je Edison Dye Malkolmu ponudio sponzorstvo Husqvarne (švedskog proizbođača motocikala). Kako sam Smith kaže pristao je iz dva razloga: Husky (kako su skraćeno nazivali husqvarnu) je bio odličan enduro motocikl i zbog obećanja da ćemu platiti sve troškove za učešće na Inernational Six Days Trial takmičenju – koje je u to vreme bilo toliko popularno da su ga još nazivali i olimpijadom motociklizma. Na obostrano zadovoljstvo, uspešna saradnja je dugo trajala. Malkolm je postao sinonim za Husqvarnu!

malcolmtiredcheckers580Prvo učešće na šestodnevnom takmičenju za Malkolma je bilo 1966 u Švedskoj. Bilo je to najprestižnije i najteže enduro takmičenje tog doba. Održavalo se svake godine u drugoj evropskoj državi. Osim za takmičare, bilo je prestižno i za konstruktore jer je prodaja enduro motocikla direktno zavisila od plasmana istog na takmičenju.

Propozicije takmičenja su takve da se tokom 6 dana svakog dana vozi oko 300 kilometara po najtežim terenima po propisanom vremenskom rasporedu. Ukoliko vozač dođe do čekpointa ranije, mora da sačeka tačan raspored da bi čekirao kartu i nastavio dalje. Ukoliko dođe kasnije, gubi taj čekpoint i mogućnost da osvoji zlatnu medalju. Za osvajanje zlatne medalje, vozaču je bilo potrebno da sakupi svih 65 markera i osvoji dodatne poene u specijalnim testovima svakoga dana. Jedan od specijalnih testova je bilo i ubrzanje na 200 metara uz merenje nivoa buke motocikla. Ukoliko prekorači propisani nivo buke, vozaču se oduzimaju poeni umesto dodavanja! Jedan od testova je i oko 7 kilometara duga staza gde se poeni dodeljuju prema najbržim vremenima!

Pored svega ovoga, svakom takmičaru se po prijavi za takmičenje obeležava svaki deo na motociklu, osim kablova, sajli, guma i pogonskog lanca i to su jedini delovi koje takmičar sme da zameni tokom šest dana takmičenja. Te iste delove sme da zameni potpuno sam, kao i bilo koje druge intervencije na motociklu i to isključivo sa alatom koji nosi sa sobom. Motori su stalno zaključani osim kada učestvuju u trci tako da je jedina prilika da se motor održava stići ranije na čekpoint i na brzinu uraditi intervenciju na motoru. Primera radi, za zamenu gumu je potrebno 4 minuta! Na kraju takmičenja prvih 5 takmičara dobija zlatnu medalju i ništa drugo! Nema nikakve novčane nagrade, samo priznanje! Te prve godine u Švedskoj je Malkolm osvojio srebrnu medalju, sledeće godine u Poljskoj zlatnu i još sedam zlatnih u narednim godinama!

malcolm_smith_signed_origOsim uspeha na ISDT takmičenjima, tokom karijere je 6 puta trijumfovao na Baja 1000 takmičenju, 3 puta na motociklu i 3 puta u autu, 4 puta pobednik Baja 500, dve pobede u Mint 400, dve pobede na Roof of Africa reliju, pobedu na reliju D’Atlas u Maroku kao deo priprema za Pariz-Dakar reli 1987 koji je završio na 4 poziciji u buggy kategoriji.

Ni na jednom takmičenju nije prošao nezapažen! Na jednoj od trka na 400 milja je na čekpointu na polovini trke bio dva sata isped drugoplasiranog kada mu je pukla prednja guma! Ostatak trke – 200 milja – je vozio sa ispuštenom prednjom gumom pobedivši u trci.

Na trci Elsinore GP u Kaliforniji je trijumfovao pred 1500 motocikala koji su učestvovali u trci. Staza duga 10 milja vodi kroz ulice gradića i okolna brda, sa oko 100 milja ukupne dužine u 10 krugova. Posle dve milje prvog kruga, Malkolm izbija na prvo mesto taman prošavši baru od jučerašnje kiše. Ta se bara po prolasku prvi sto motocikala pretvorila u blato a posle 200 motocikala u blatnjavu rupu koju su ostali vozači jedva prolazili, zaglavljujući se u blatu… U drugom krugu je pre blatnjave rupe našao rupu u bodljikavoj žici kojom je ograđena pašnjak pored staze i elegantno zaobišao blatnjavu prepreku vozeći sa druge strane žice kroz pašnjak vrativši se na stazu kroz sledeću rupu u ogradi. Tog dana je pretekao pojedine takmičare po tri puta, tj završio trku sa više od tri kruga prednosti ne napravivši nijednu jedinu grešku!

Na trci uzbrdo na brdu Widowmaker, oko 200 metara visokog sa nagibom od skoro 45 stepeni nedaleko od Salt Lake City u državi Utah je jedne godine učestvovao iz radoznalosti na svojoj standardnoj Husqvarni. Pobednik te godine Majk Gibon je vozio motocikl pogonjen nitro-metanom sa lancima na zadnjem točku. To je ujedno bio prvi takmičar koji je stigao do vrha brda posle 7 godina takmičenja. Malkolm se u prvom pokušaju popeo 30 metara pre nego što mu se motor ugasio jer je zaboravio da odvrne slavinu za gorivo. U drugom pokušaju se popeo taman za treće mesto, prešavši 30 metara više od bilo kog drugog fabričkog motocikla i zapanjio sve prisutne spustivši se nizbrdo vozeći motocikl dok su sve ostale motocikle spuštale po 3-4 osobe, tačnije zadržavale da se ne skotrlja do podnožja. Malkom, naravno i dalje sa osmehom na licu!

ms_legend_2580Sedamdesetih godina je otvorio skromnu prodavnicu motora i moto-opreme i servis u okviru prodavnice. Tokom godina i sa porastom popularnosti se i posao razvijao. Najveći uspeh je usledio po snimanju dokumentarca On Any Sunday o off-road moto takmičenjima u kome je i Malkom učestvovao zajedno sa Stivom Mekvinom ostalom plejadom moto takmičara tog doba.

Danas je Malkom konsultant u firmi pod njegovim imenom koja se bavi svim aftermarket sitnicama potrebnim za off-road takmičenja, bavi se organizovanjem „turističkih“ off-road vožnji starim stazama Baja takmičenja kao i humanitarnim radom. Sa svojih već 60 i kusur godina i dalje vozi off-road za svoju dušu sa svojom porodicom (suprugom i četvoro dece) i poneko takmičenje! Pre par godina je pobedio U Baja trci za veterane u 65 godini života!

    

Zaključeno je komentarisanje.