Miran Stanovnik odustao

Nakon što je naš predstavnik, Gabor odustao zbog kvara na motoru, čovek za koga smo nastavili da navijamo, Miran Stanovnik je takođe odustao. Desetog dana relija, vozeći brzu deonicu nekih 150km/h levom stranom zakačio za manju stenu nakon čega je pao sa motora. Pri tome je polomio deo plastika, navigacionog uređaja i filtera za vazduh. Uprkos bolu, nastavio je da vozi još neko vreme dok nije morao da stane da popravi navigaciju. Tada se bol pogoršao a ni motor više nije hteo da upali.

Nekoliko sati je bezuspešno pokušavao da startuje motor ali je na kraju odustao i helikopterom je prevezen u bolnicu, gde su ustanovili da je iskidao butni mišić na levoj nozi. Time je završeno njegovo petnaesto učešće na Dakar reliju. Do tog trenutka, nalatio se na 22 mestu u generalnom plasmanu.

Uprkos odustajanju naših favorita i još 70 drugih, reli se nastavlja svojim tokom. Nakon 10 dana takmičenja, Despres je na samo 21 sekundu iza Kome. Žestoki duel dvojice takmičara se nastavlja, dok je trećeplasirani Rodrigues 45 minuta iza njih, što dovoljno govori o spremnosti ove dvojice takmičara. Interesantno je da među prvih 11 takmičara, samo dvojica voze Jamahe a svi ostali KTM. Najbolje plasirani takmičar na Jamahi je Rodrigez na trećoj poziciji.

    

Zaključeno je komentarisanje.