Nova nada za Rosija

Iako je poslednju trku završio sa gotovo istim (ne)uspehom kao i prvu, sa 34 sekunde zaostatka za pobednikom, Valentino Rossi iz Španije odlazi sa visokom dozom pozitivizma. Po njegovim rečima, trka im je pomogla da se poprave za predstojeće trke, počev od Portugala. Glavni razlog iza nove doze pozitivizma je prelazak na drugačije podešavanje Dukatija, slično onome koje koristi Nicky Hayden.

“Znam šta da uradim da bih išao brže ali to nažalost ne radi na Dukatiju. Moj tim je u istoj poziciji. Nakon 30 godina rada sa različitim motorima i svi trikovi koje rade na motoru da bi išao brže, jednostavno ne rade. Za trku smo koristili podešavanje koje je novo za nas i dalo nam je neke pozitivne znake.  Probali smo neka rešenja kako bi dobio osećaj sličan onom koji sam imao sa ostalim motorima ali bez uspeha.

Podešavanje je slično onome koje Nicky koristi već duže vreme ali nije potpuno isto. Moram da se naviknem da vozim motor drugačije od onoga kako sam navikao i zbog toga sam u trci izgubio vreme na početku jer sam praktično ušao na slepo.

Nakon što sam našao ritam, nije bilo loše u smislu da sam imao ista vremena kao vozači koji su se borili za šesto mesto i mogao sam da forsiram do kraja. To mi pomaže da budem malo optimističniji pred predstojeće trke jer mogu da vozim malo bolje.”

    

Zaključeno je komentarisanje.