Pol pozicija za Stonera

Casey Stoner će svoju poslednju MotoGP trku u Katalunji početi sa pol pozicije, nakon što je u pretposlednjem izlasku na stazu nadmašio domaćeg favorita, Lorenca za 0.146 sekundi. Stoneru je ovo 40. pol pozicija u šampionatu i druga ove sezone (od 5 trka). Prijatno iznenađenje u prvom redu je i Cal Crutchlow, kome je ovo treći start u prva tri ove sezone, mada se još nije osvojio nijedan podijum.

Sa četvrte pozicije startovaće Ben Spies, od koga se jop uvek očekuje da postigne neki vredan rezultat ove sezone, ukoliko želi da ostane u fabričkom timu. Najbolji rezultat ove sezone u je osmo mesto u portugalu. Odmah iza njega, iz sredine drugog reda startovaće Pedrosa koji je bio najbrži na trećem treningu i napravio grešku na kočenju u završnici kvalifikacija na brzom krugu i izleteo sa staze, bez pada. Poslednji u drugom redu, sa šeste pozicije, startovaće Dovisiozo.

Nicky Hayden je bio najbrži na Dukatiju ali je postigao tek sedmo vreme, ispred Bradla na LCR Hondi. Valentino Rossi je postigao deveto vreme sa 0.88 sekundi zaostatka za Stonerom, koji je tek oko desetinke bio sporiji od sopstvenog rekorda staze iz 2008. godine. Rossi je ujedno i poslednji vozač unutar sekunde zaostatka za vodećim.

Iz četvrtog reda startovaće Bautista i Barbera, koji su imali, tek nešto više od sekunde, sporije vreme od Stonera i Abraham koji je gotovo 2 sekunde iza vodećeg. Među CRT vozačima, najbrži je bio de Puniet sa 2,2 sekunde zaostatka za Stonerom, ispred Edvardsa i Espargara, koji su sa oko 2,7 sekunde zaostatka. Nasjporiji je bio Ivan Silva, sa 4,6 sporijim vremenom od vodećeg.

    

Zaključeno je komentarisanje.