Rossi i dalje najplaćeniji MotoGP vozač

Po Forbsovoj listi najplaćenijih sportista, Valenitno Rossi je još uvek najplaćeniji MotoGP vozač. On se našao na 20. mestu, zajedno sa povratnikom u Formuli 1, Mihaelom Šumaherom. Obojica su u periodu između juna 2011 i juna 2012 godine, prijavili prihode u iznosu od 30 miliona dolara. Najplaćeniji sportista u moto sportu je u istom periodu bio Fernando Alonso sa 32 miliona dolara zarade.

Prema Forbsu, Dukati je Rosiju isplatio 17 miliona dolara prema ugovoru a ostvario je 13$ dolara dodatnih prihoda. Otkako je prešao u Ducati, italijanski vozač je osvojio samo dva podijuma a sa druge strane, Šumaher nije osvojio nijedan.

Najplaćeniji sportista na listi je Flojd Mejveter (bokser) sa 85 miliona dolara prihoda. Pored ove trojice u prvih 20, od vozača u moto sportu na toj listi našli su se NASCAR vozač Dejl Ernhard junior na 23. mestu sa 28,2 miliona dolara prihoda i Luis Hamilton (F1) na 24. mestu sa 28 miliona dolara. U ostalih 100 sportista sa liste, nije se našao nijedan drugi vozač MotoGP šampionata ili Formule 1. Na poslednjem mestu se našao sportista sa zaradom od 16.6 miliona dolara.

    

Zaključeno je komentarisanje.