Rossi ne krivi Lorenza za incident

Rossi je trku u Japanu završio nekoliko sekundi nakon što je počeo – padom u drugoj krivini nakon kontakta sa Lorenzom. Odbivši se od Lorenza, udario je u Spisa, pao sa motora i izleteo sa staze. Prilikom pada, povredio je prste leve ruke ali rentgen nije pokazao ozbiljnije povrede (prelome). Rossi je imao četvrto vreme na zagrevanju pre trke i sa Stonerom koji je nakon greške pao na sedmu poziciju u prolaskom kroz pit-stop Dovicioza i  Simončelija, imao je priliku da se bori za završnicu na podijumu.

“Na nesreću, Lorenzo je zakačio travu u prvoj krivini i u sledećoj naglo skrenuo da popravi svoju putanju. Nije me video jer sam bio iza njega, udario me i odgurnuo na Spisa. Prilikom kontakta sa Spisom, zakačio je ručicu kočnice i pao sam. To je bio je normalan kontakt u trci ali sam bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

Šteta je završiti trku nakon samo dve krivine, posebno nakon napretka koji smo napravili ovog vikenda i saznanjem da smo uradili dobar posao na motoru. Takođe smo imali i dobar izbor guma i mogao sam da imam ritam od 1:46 po krugu. Sa problemima koje su imali Stoner, Simončeli i Doviciozo, mogao sam da se borim za podijum. Jednostavno nismo imali sreće. Bilo kako bilo, uradili smo dobar posao ovog vikenda i konkurentiji smo nego inače.”

    

Zaključeno je komentarisanje.