Stoner iznenađen pobedom u Herezu

Nakon što se kvalifikovao na peto meso, i kako nikada do sada nije trijumfovao u Herezu, nije imao velika očekivanja pred trku. Veče pred trku, u izjavi za medije, prokomentarisao je kako španski vozači uvek nađu nešto ekstra u Herezu, misleći na rezultat.

Sa Lorencom na pol poziciji i zemljakom Pedrosom, pored njega, činilo se da je pred Stonerom težak zadatak. Čak ga je i Spies zatvorio na startu trke, međutim uspeo je da se približi domaćim vozačima, Lorencu i Pedrosi. “Nisam mislio da ću moći da se odvojim od Danija ili Horhea ali sam mislio da ću moći da se odvojim sa njima za šansu za podijum.”

Pri kraju trke trke, Stoner je imao problema sa cirkulacijom ruke i lošim gripom na kočenju, što je omogućilo Lorencu da se približi njegovom zadnjem točku. “Motor nije radio odlično na kraju trke pri kočenju i samo sam pokušavao da se zadržim na njemu za pobedu”. To je i uspeo da uradi, ostavivši, kako se činilo, najbolje za kraj, kada Lorenco nije uspevao da isprati njegov ritam. Australijanac ga je pobedio za 0.947 sekundi.

    

Zaključeno je komentarisanje.