Stoner će možda samo na odmor

Legenda Formule 1, Mihel Šumaher veruje da će Casey Stoner imati dovoljno vremena da se vrati u MotoGP šampionat, ukoliko se u nekom trenutku predomisli oko penzionisanja. Iako neki, uključujući Stonerovog zemljaka, Dohana, veruju da će Stoner biti u iskušenju da ostane i sledeće sezone, većina misli da je njegova odluka o penzionisanju na kraju sezone definitivna.

Sa druge strane, uvek postoji šansa da krene stopama Šumahera ili Raikonena i vrati se u šampionat nakon par godina penzije, ipak će on krajem sezone tek napuniti 27 godina. Šumaher, koji je bio prisutan u Le Manu kada je Stoner neočekivano izjavio da se povlači iz takmičenja krajem sezone, izjavio je:

“Mislim da su svi u MotoGP šampionatu bili iznenađeni, kao i ja ali ništa drugo ne mogu da uradim nego da poštujem njegovu odluku, iako ne znam detaljno njegove razloge. Ali, on je mlad i ima dovoljno vremena da ode na odmor pre nego da potpuno odustane – videćemo”

43-godišnji Šumaher se povukao iz takmičenja Formule 1 krajem 2006. goidine ali se vratio sa ekipom Mercedesa 2010. Tokom karijere ostvario je 91 pobedu u F1 šampionatu ali tek treba da osvoji podijum otkako se vratio iz penzije – ali insistira da uživa u trkama kao i ranije.

    

Zaključeno je komentarisanje.